Vad behöver jag veta om mina progressiva glasögon?

  • Med progressiva glasögon så är det troligt att du behöver vänja dig vid en ny typ av glas än vad du har haft tidigare. Alla progressiva har olika glasdesign, därför kan det ta lite tid för dina ögon och hjärna att vänja sig vid den nya designen. I vissa fall så kan det handla om 2–4 veckor. Tänk på att progressiva glas är avsedda för att se optimalt på alla avstånd. Börja hemma med att tex titta på tv, läsa tidningen eller titta i din mobil för att lära dig hitta de olika avstånden i glasen.

    En viss design kan innebära att du får flytta hakan upp och ner för att få skärpa på alla avstånd. Vid ett nytt recept med ökad addition så ändras korridoren i glaset och du kan därför uppleva till en början att de kan vara svårare att hitta rätt område med optimal skärpa.

    Om du inte kan se på långt håll: Kan du inte se på långt håll så kan du prova flytta dina glasögon lite längre ner på näsan för att se om du upplever att ditt avståndsseende blir bättre.

    Om du inte kan se på nära håll: Kan du inte se på nära håll kan du prova flytta dina glasögon lite högre upp på näsan för att se om du upplever att ditt närseende blir bättre.

     

  • Fick du svar på din fråga?