Kan jag returnera mina varor?

 • Vi har 3 månaders öppet köp på samtliga produkter. Vid retur står LensWay för fraktkostnaden. Här hittar du mer information om hur du returnerar dina varor.

  OBS! Glöm inte att rapportera din retur även hos Klarna, då pausas nämligen din faktura under tiden vi hanterar din retur. Detta kan du enkelt göra via Klarna-appen, Klarnas hemsida eller genom att ringa Klarna på 08-120 120 10.

  Kontaktlinser
  kontaktlinser, linsvätskor och komfortdroppar har vi 3 månaders öppet köp. Inom 3 månader från att du mottagit varan kan du returnera den och få pengarna tillbaka, förutsatt att varorna returneras i oskadad, omärkt och obruten originalförpackning. Med originalförpackning menas tillverkarens förpackning, inte LensWays transportkartong.

  Kontaktlinser räknas som medicinska produkter och därmed ett undantag från konsumentköplagen som säger att man får öppna förpackningen för att kontrollera att varan fungerar.

  Glasögon

  Ett par glasögon är väldigt personliga, och för oss är det viktigt att du känner dig nöjd med dina nya glasögon. Därför erbjuder vi dig 3 månaders öppet köp på alla optiska glasögon och solglasögon med styrka. Det betyder att du kan prova dina glasögon i tre månader och returnera och få pengarna tillbaka om du mot förmodan inte skulle bli nöjd.

  Vänligen observera att det kan ta ett tag att vänja sig vid nya glasögon. Detta gäller speciellt om din syn har förändrats och du har beställt glasögon med ett nytt recept, men även för glasögon som har samma styrkor som du har haft tidigare. Vid köp av progressiva glasögon är det mycket vanligt att det tar längre tid. Vi föreslår därför att du ger dina ögon några veckor att vänja sig, skulle du trots det fortfarande uppleva att dina nya glasögon inte fungerar, kontakta oss innan tiden för öppet köp gått ut så hjälper vi dig gärna vidare. 

  Har du fått en retursedel i paketet och inte har några frågor så använder du dig av retursedeln och behöver inte ta kontakt med oss.

  Solglasögon
  solglasögon har vi 3 månaders öppet köp. Öppet köp betyder att du har full returrätt i 3 månader från att du mottagit varan. Inom 3 månader kan du returnera och få pengarna tillbaka, förutsatt att solglasögonen returneras i oskadat, omärkt och oanvänt skick, i originalemballage tillsammans med medföljande tillbehör.

  Du får dock givetvis öppna din order och prova solglasögonen innan du eventuellt väljer att returnera dem.

 • Vill du hjälpa oss att förbättra svaret?

    

  Vilken information saknar du?