Vilka olika linstyper säljer ni?

 • LensWay säljer nästan alla mjuka kontaktlinser som finns på marknaden. Man kan dela upp dem i följande linstyper.

  Endagslinser, veckolinser eller månadslinser
  Endagslinser ersätter du med ett nytt par varje dag och passar dig som har ett aktivt liv och vill slippa rengöring och desinfektion av dina linser. Vecko- och månadslinser byter du ut varje vecka, varannan vecka eller varje månad och tas vanligtvis ut varje kväll för rengöring. Dessa linser finns oftast i fler parametrar och passar alla typer av synfel.

  Dygnetruntlinser tillverkas av silikonbaserat material vilket gör att linserna har upp till sex gånger högre syretransmission än vanliga mjuka linser. Detta gör att man kan bära linserna dygnet runt i upp till 7 eller 30 dagar. Följ dock alltid din optikers rekommendation när det gäller bärtid.

  Toriska linser korrigerar brytningsfel (astigmatism). Asfäriska linser kan korrigera lättare former av brytningsfel.

  Progressiva linser korrigerar presbyopi, även kallat ålderssynthet. Det är en naturlig förändring i ögat som alla upplever i 40-årsåldern. Progressiva linser har en avancerad slipning för att åtgärda detta.

  Färgade linser
  För att framhäva färgen på ljusa ögon (blå, grå, gröna) lämpar sig så kallade Enhancer-linser bäst. De förstärker och intensifierar den egna ögonfärgen utan att förändra den drastiskt. Har du mörka ögon eller vill du ändra din färg drastiskt krävs en täckande lins, så kallade opakmålad som täcker över din naturligt mörka ögonfärg och ger dig en helt annan färg.

 • Vill du hjälpa oss att förbättra svaret?

    

  Vilken information saknar du?