Vad använder ni för glas?

• Alla våra glas kommer från Essilorgruppen som är världens största glastillverkare med 170 års erfarenhet.

Detta är en garanti att du alltid får bästa möjliga kvalitet på glasen.

Vi har delat upp glasen i 3 olika prisklasser så att du kan välja det glas som bäst passar dina behov. Vi presenterar alltid det glas som passar till dina receptstyrkor och val av glasögonbåge.

För att göra det enkelt för dig har vi valt att kalla glasen för BAS, TUNNARE och TUNNAST.

BAS (1.5 index)

• Glas för enklare synfel där styrkorna är låga.
    • Tillgängligt för följande styrkor:
    • Metallbågar: Styrka -2.00 till +2.00.
    • Plastbågar: Styrka -3.00 till +3.00.
    • Anti-reflexbehandling och repskydd av glasen ingår.

OBS! Kan ej användas till bågtypen garnityr, d.v.s. bågar som saknar ram runt hela- eller delar av glaset.

TUNNARE (1.6 index)

• Upp till 25% tunnare än BAS-glaset.
    • 100% UV-skydd
    • Passar framförallt bäst till starka minusstyrkor.
    • Anti-reflexbehandling och repskydd av glasen ingår.

TUNNAST (1.67 index)

• Upp till 30% tunnare än BAS-glaset.
    • 100% UV-skydd
    • Passar framförallt bäst till starka plusstyrkor.
    • Anti-reflexbehandling och repskydd av glasen ingår.

OBS! Kan ej kombineras med polariserande solglas.

Ytbehandling

I våra glasögon ingår alltid en kostnadsfri standardytbehandling som består av anti-reflexbehandling och repskydd.

Om du väljer att lägga till ytbehandlingen Optimal får du flera bra fördelar:

• Anti-reflexbehandling
    • Utökat repskydd
    • Smutsavvisande yta
    • Vattenavvisande yta
    • 100% UV-skydd

Progressiva glas

Våra progressiva glas är "Fully Backside Progressive" vilket betyder att progressiviteten slipas på baksidan av glaset.

Det ger bättre vidvinkel än när det slipas på framsidan av glaset, eftersom progressiviteten hamnar närmare ögat. Det kallas även 'nyckelhålseffekt'.

Glasen har ett brett synfält och osynlig och steglös styrkeändring från långt håll till nära håll. Dessa glas kräver endast en kort tillvänjningsperiod då övergången mellan när- och avståndsseende är mjuk.

Glasen kan fås i 3 olika korridorlängder och vi väljer den bästa i kombination med bågvalet.

Solglas

Alla våra olika typer av solglas har en antireflex- och hårdhetsbehandling och ger dig 100 % UV-skydd (UV400). Glasen motsvarar klass 3 solkategori.

Våra klassiska solglas har 85 % infärgningsgrad.

Du kan välja mellan gråa, bruna och gröna glas.

Polariserande glas tar bort reflexioner underifrån och gör att du inte behöver bekymra dig över reflexer i snö, vatten och blöt asfalt. Passar bra i miljöer där mycket ljus reflekteras.

Du kan välja mellan gråa och bruna polariserande glas.

Färgskiftande glas reagerar på UV-ljuset och blir mörkare ju starkare ljuset är.

När du bär glasögonen med färgskiftande glas inomhus är glasen ljusa, men när du är ute i solljus blir glasen mörka.

Färgskiftande glas är ett idealiskt val för dig som alltid bär glasögon men vill slippa byta till solglasögon när solen kommer fram.

Våra färgskiftande glas heter Essilor Transitions signature 7.

Du kan välja mellan gråa och bruna färgskiftande glas.